Υλικά
3 κουτ. σούπας ταχίνι
3 κουτ. σούπας γιαούρτι
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά το γιαούρτι με το ταχίνι μέχρι να γίνουν ένα σώμα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Η οξύτητα εξαρτάται από τη γεύση που θέλουμε να δώσουμε εμείς στη βινεγκρέτ καθώς η αναλογία του χυμού είναι προτεινόμενη.
Προσθέτουμε κρύο νερό στο μείγμα για να δώσουμε τη σύσταση που εμείς επιθυμούμε. Αλατοπιπερώνουμε.
Συμβουλές
Αποθηκεύουμε το ντρέσινγκ ταχινιού το ψυγείο είτε σε μπουκάλι είτε σε βάζο με βιδωτό καπάκι. Μπορούμε να το έχουμε στο ψυγείο μέχρι και μία εβδομάδα. Προσοχή, τα ντρέσινγκ δεν μπαίνουν κατάψυξη.
Επειδή το ταχίνι έχει μια ελαφριά πικράδα, για να μην μας βγει το ντρέσινγκ πικρό, ισορροπούμε τη γεύση με την οξύτητα του λεμονιού..
Add comment