Τα υλικά που θα χρειαστείς
400 γρ. τυρί κρέμα light, σε θερμοκρασία δωματίου
6 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
400 γρ. φουντουκοβουτυρο παραγωγής μας
250 γρ. βρώμη αλεσμένη ή αλεύρι καρύδας ή αλεύρι αμυγδάλου ανακατεμένο με 20 γρ μπεικιν ( 1 φακ)
2 κουταλιές της σούπας σπόρους τσία ( προαιρετικά, καθώς αντικαθιστά τα αυγά )
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το τυρί κρέμα, το φουντουκοβουτυρο, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι βρώμης( ή όποιο άλλο διαλέξουμε) και το μπεικιν και προαιρετικά τους σπόρους τσία.
Σε μια αντικολλητική φόρμα την οποία λαδώνουμε με 1κσ ελαιόλαδο και λίγο κακάο, αδειάζουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε στον φούρνο για 40-45 λεπτά. Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρό,τότε σημαίνει ότι το κέικ μας είναι έτοιμο.
Περιμένουμε να κρυώσει και μετά το αφαιρούμε απο την φόρμα.
Προμηθευτείτε το φουντουκοβουτυρο εξαιρετικής ποιότητας από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα…
Add comment